28 Úno

Miniaturpark Boheminium Mariánské Lázně

Procházky to jsou Mariánské Lázně

Přírodní minerální prameny, léčení, procedury, lázeňské lesy, turistické stezky v okolí – to jsou Mariánské Lázně. Pro turisty je však zpestření, když destinace nabízí ještě něco navíc. Miniaturpark Boheminium Mariánské Lázně se nachází cca 2 km autem od Marienbad Apartment. Z našich apartmánů je však možné jít pár set metrů pěšky a využít místní kabinkovou lanovku. Ta je vzdálena pouze 10 minut volné chůze (cca 800 m) a jede každou čtvrthodinu. Pokud se svezete lanovkou na tzv. Krakonoš, najdete Park Boheminium s miniaturami českých památek zhruba 50 m od stanice lanovky.

Bohrminium lanovka Mariánské Lázně

Co nabízí Miniaturpark Boheminium Mariánské Lázně

V přírodním parku se na zhruba 6 hektarech nachází okolo 70-ti památek. Některé české památky UNESCO, známé hrady a památky Karlovarského kraje, to vše je možné najít v tomto unikátním parku. Informační panely jsou ve 4 jazycích, procházka trvá cca 3 hodiny. Jedná se o nevšední druh zážitku zasazeného do přírodního parku, který je obohacen miniaturami modelů českých pamětihodností.Miniaturpark Boheminium Mariánské Lázně

  • otevřeno denně / celoročně 10 – 18 hod.
  • nejnavštěvovanější památka v Mariánských Lázních
  • 4. největší miniaturpark v Evropě

Pro více informací neváhejte navštívit přímo stránky parku www.boheminium.cz

Krakonoš – okolí Miniaturparku Boheminium

Jezdecký klub Mariánské Lázně – rekreační ježdění, hodiny s instruktorem nebo sledování koní na pastvinách web klubu

Sochařský pohádkový ráj – u Hotelu Krakonoš navazuje na obnovu tradice pohádkové cesty, která vznikla již v 19. století na vrchu Krakonoš a byla zakončena sochou Krakonoše, ochráncem hor a pramenů – k vidění stále u historického hotelu „Rübezahl“

Obůrka Hvozd – pod miniaturparkem Boheminium je obora s daňky a jeleny. Zvířata lze sledovat také z posedu.

Royal Golf Club Mariánské Lázně – zhruba 1,5 km od areálu Krakonoše. Nejstarší hřiště České republiky, založeno a slavnostně otevřeno roku 1905 anglickým králem Edwardem VII.

Z vrchu Krakonoš několika cestami zpět do centra

Můžete se vydat kolem bývalého hotelu Kamzík, touto cestou narazíte na Mescreryho vyhlídku, Clementsovo místo, Pomník Milénia, či vyhlídku Karola. Vyjdete nad Hlavní kolonádu nebo můžete pokračovat dál Geologickým parkem až ke Kapličce Lasky.

Druhá možnost je vydat se cestou přes romantickou rozhlednu Hamelika, Panoramu a parkem okolo tůňky pod tenisovými kurty zpět do centra.

Nejdelší trasa je naučnou stezkou Lázeňské lesy kolem obůrky Hvozd, přes Pirátův pramen k Prelátově prameni v Pottově údolí. U Prelátova pramene se nachází přírodní dětský park s mnoha atrakcemi, vodními mini hrázemi, ohništěm, posezením atd. Poté přes Rudolfův pramen a kolonádu Ferdinandova pramene zpět do centra.

Miniaturpark Boheminium Mariánské lázně vřele doporučujeme a pro našeho hosty máme 15% slevu.

Marienbad Apartment