24 Led

CO NEMINOUT VE MĚSTĚ

10 tipů v Mariánských Lázních

Mariánské Lázně patří k tradiční destinaci a návštěvníci města vědí, co přesně chtějí navštívit. V tomto příspěvku bychom vám rádi představili 10 tipů v Mariánských Lázních, na které při procházce městem možná narazíte a které určitě stojí za to navštívit. Při návštěvě města možná oceníte i místní podniky, které Marienbad Apartment vřele doporučuje.

1) Lázeňská pražírna

V Mariánských Lázních je Lázeňská pražírna, které jsme již věnovali extra článek. Najdete ji kousek od nádraží, můžete u kávy posedět, vzít si ji s sebou nebo koupit balení kávy jako originální dárek. Více informací včetně otevírací doby najdete na webových stránkách pražířny.

2) Pivovar Kronl

V Mariánských Lázních můžete kromě unikátních pramenů ochutnat také jedinečné pivo. Rodinný pivovar je pojmenován dle místního loupežníka Kronla a nachází se také nedaleko nádraží. Pokud máte chuť na žitnou IPU, či český Single Hop, tak jste tady správně. Když však neradi experimentujete, můžete zkusit klasický spodní ležák. Mariánskolázeňské pivo lze zakoupit také s sebou, můžete tedy obdarovat případného pivního nadšence. Otevírací doba a novinky najdete na webových stránkách pivovaru.

3) Cukrářská výroba MOKA

Máte chuť na poctivý domácí dort? Cukrárna MOKA je především výrobna dortů, vše je vždy čerstvé a výtečné. Originální i klasické zákusky jsou velice kvalitní, neobsahují chemii a po jejich ochutnání se budete rádi vracet. Možný je prodej s sebou i malé posezení s dobrou kávou. Produkci zákusků prezentují majitelky pravidelně na facebooku.

4) LERA – kožená galanterie

Jedinečné kabelky, batohy či drobná galanterie vlastní produkce – značky LERA, kterou jinde v ČR nenajdete. Ryze česká značka na trhu již od roku 1993. Výběr je rozšířen o ručně malované doplňky, případně další kousky předních českých výrobců. Máte rádi kožené rukavice, či hledáte skutečně kvalitní peněženku? V Mariánských Lázních jsou nyní 3 obchůdky LERA, ve kterých si určitě vyberete. Více na webu.

10 tipů v Mariánských Lázních

5) RP Cafe

I když je ve městě mnoho kaváren, ne každá nabízí takový výběr a dobrý servis. Chcete vědět, kde najdete nejlepší palačinky ve městě? Právě tady. Nejen palačinky sladké či slané, ale i další nevšední dezerty vlastní výroby na Vás čekají v RP Café. Když ne dezert, tak salát či ragú. Vyberete si i ze široké nabídky vín, kávy, či čerstvých limonád.

6) Kosmetika v Poštovní

Hledáte osobitý dárek z lázní? Z Mariánských Lázní si můžete odvézt nejen lázeňské oplatky, ale také originální kosmetiku MarienQ. Velký výběr regionálních a dalších produktů hned vedle restaurace Post Avenue 99.

7) Studio IO

Relax či speciální zážitek? Studio IO se o vás rádo postará a po proceduře se budete plní energie na další objevování Mariánských Lázní. Studio IO se zaměřuje na různé druhy masáží, kosmetické služby a další procedury, vždy je lepší se předem objednat. Konkrétní nabídku najdete na webových stránkách.

8) Potraviny Dymáček

Prodejna potravin a lahůdek v centru. Najdete zde základní potraviny, a když dostanete uprostřed města hlad a nechcete zrovna do restaurace, tak zde mají vynikající chlebíčky, saláty, různé polední nabídky, např. polévky, řízky, obložené bagety. Vše vlastní výroby a zaručeně čerstvé. A co víc, je to jen 10 m od Marienbad Apartment. 🙂

9) Kavárna Lesní mlýn

Neobyčejná kavárna na neobyčejném místě. Vyhlášený výletní cíl a bývalý hotel Lesní Mlýn (Waldmühle) byl dlouhá léta opuštěn a chátral. Kavárnu, kterou noví majitelé otevřeli, můžete navštívit v pátek a sobotu, případně zde navštívit různé kulturní akce. Komplex se rekonstruuje a tak se brzy můžeme těšit na znovuotevření slavného sálu.

10) Spa Hotel Harmonie

Od Lesního mlýna se turistickou cestou dostanete až ke Spa Hotelu Harmonie (bývalá taneční kavárna Lunapark). Budova je obklopena skvěle udržovanou zahradou s kaskádami a jezírky. V sezóně zde každé odpoledne hraje živá hudba a pro děti jsou zde „prolézezačky“.

Bonus – Stezka spisovatelů – při procházce městem narazíte na stopy slavných mužů. V místech jejich pobytu v Mariánských Lázních jsou umístěny naučné tabule se zajímavými informacemi. Poznejte trochu z historie města – celou stezku jsme pro Vás nafotili – dostupná na google mapy.

Třeba se při procházce ve městě potkáme 🙂
Marienbad Apartment