1 Bře

Zpívající fontána

Zpívající fontána Mariánské Lázně

Dominanta, zajímavost a atrakce, kde davy turistů, ale i místních obyvatel čekají na představení? Vodní divadlo za doprovodu hudby každou lichou hodinu během lázeňské sezony? To je jedině Zpívající fontána Mariánské Lázně.

Zpívající Fontána Mariánské Lázně

Vznik Zpívající fontány a slavnostní otevření

Je však nutno podotknout, že Zpívající fontána vznikla na místě původní Dolní a Horní kolonády. Postupné chátrání dřevěné kolonády s litinovými sloupy vedlo k rozhodnutí o demolici. Kolonáda, která přežila obě světové války, se začala bourat v roce 1974. Nový prvek Zpívající fontány byl součástí celkové proměny promenádního prostoru mezi Křížovým a Karolininým pramenem. Kompletně dokončená Zpívající fontána byla slavnostně otevřena 30. dubna 1986 a právě tento den tak připadá na každoroční zahájení provozu fontány. Zpívající fontána v Mariánských Lázních pravidelně slouží více než 30 let. Určitě stojí za návštěvu a pokud se Vám povede zajít na večerní produkci, můžete počítat i se světelným doprovodem. Marienbad Apartment tuto atrakci vřele doporučuje.

Program Zpívající fontány Mariánské Lázně 2021

Zpívající fontána hraje denně od 7 hodin každou lichou hodinu, ve 21 a 22 hodin včetně projekce s barevným osvětlením.
Slavnostní zahájení 30. dubna ve 21 hodin, ukončení provozu 31. října ve 20 hodin.Zpivající Fontána 2021Více informací najdete na oficiálním webu města: www.marianskelazne.cz